Kopanje

Naša posebnost je kopanje. Veliko pozornost namenjamo higieni malih živali, katero dosežemo tudi s pravilnim kopanjem in pravilno uporabo proizvodov.

Lepo negovan pes ali mačka, je lahko le tisti, katerega koža in dlaka sta zdravi”

In to je prvi pogoj za dobro počutje hišnega ljubljenčka in njegov dober izgled. Tudi sama frizura je v večji meri, poleg seveda spretnosti negovalca, odvisna od kvalitete dlake in kože oziroma stanja v katerem se nahaja kuža ali muca.zzz IMG_1612

Kopamo pse in mačke od najmlajših do najstarejših. Prav za vse se najde primerna tehnika in primerni preparati. Z znanjem in izkušnjami se za prav vsako žival vzame potreben čas in izbere primeren sklop proizvodov (šampon, balzam in dodatki), ki jih koža in dlaka potrebujeta. Izvajamo tudi različne terapije, od takih za pomiritev nervoznih živali, do takih s težavami, kot so prekomerno odpadanje dlake, prhljaj, suha koža in dlaka, dlaka brez leska, vneta mesta ali alergija, prekomerno praskanje in vozlanje dlake. Pri naših storitvah uporabljamo najbolj kakovostne in izključno naravne proizvode, prilagojene pH-ju kože živali, ki so biorazgradljivi, proizvode svetovno priznane zname Iv San Bernard.

Pri delu nikoli ne hitimo, da psa ali muco primerno seznanimo s kopanjem in sušenjem. Pri svojem delu uporabljamo izključno vrhunsko in profesionalno opremo za nego malih živali Iv San Bernard.

Sestavni del naše opreme so hidravlične mize za živali (ki imajo težave s sestopanjem), nežni sesalniki vlage, ki ljubljenčkom kožo nežno masirajo in iz nje odstranijo vodo po kopanju ter sušilniki, kateri imajo nastavljivo moč pihanja in temperature, tako lahko postopek prilagodimo prav vsakemu ljubljenčku posebej.

Svoje znanje s področja kozmetologije in dermatologije malih živali sem leta 2005 dopolnila in izpopolnila na svetovno priznani Grooming Akademiji Iv San Bernard v Italiji, kjer sem pod vodstvom njihove vodje sektorja izobraževanja Monique Van de Ven spoznala celoten spekter problematike kopanja malih živali: podrobna sestava dlake in kože, problematika, prepoznavanje posameznih težav in njihovo pravilno razvrščanje, naravne sestavine in njihovi učinki, pravilna uporaba proizvodov, tehnike kopanja, SPA tehnike, hidro-masažne tehnike, ozon terapija, oprema in orodja za kopanje in sušenje, pravilen pristop do živali in še in še.

Nudimo različne tretmaje glede na potrebe štirinožne stranke, vse prilagojene Ph-ju kože živali in dermatološko testirane:

Linije za vzdrževanje: sestavljene iz šampona in balzama za primeren tip dlake ter različnih dodatkov.

Šamponi, katere uporabljamo so SLS FREE – ne vsebujejo škodljivega sodium lauryl sulfata! Produkti ne vsebujejo škodljivih parabenov in EDTA konzervansov!

Detoksikacija:

Purifying šampon in maska iz mrtvega morja, Blato iz Mrtvega morja, extreme peeling Red Mineral

Tretiranje kožnih infekcij:

Anti-bakterijski tretma: Mineral Kremni šampon

Anti-glivični, anti-parazitni tretma: Zolfo kremni šampon

Srbeča in občutljiva koža:

Mineral Red linija, SLS free iz naravnih rastlinskih sestavin, sestavljena iz dermatološkega pilinga, šampona in balzama, različni serumi: anti-ich serum (Mineral plus anti-ich serum, Mineral Red SL serum)

Rekonstrukcija kože in dlake:

Mineral Red reconstructing program: sestavljen iz 5-tih različnih proizvodov, baziran na izključno rastlinskih izvlečkih

Stimulacija ponovne rasti dlake:

Mineral H šampon, losjoni z biotinom-vitamin H, Mineral H, oligo-elementi, Mineral Red SK serum

Dodatki:

Hidratacija in pravilen PH kože: Ph balance balzam, sil plus kapljice

Lažje razčesovanje zvozlane dlake: Pek maska, K101 balzam, Fruit of the Groomer pek maske

Sprej za česanje: Atami H270, Mix nutritive, 10 v 1

Za lesk: Atami H270, Luminance sprej, sil plus kapljice, gloss, biološko arganovo olje

Specializirani proizvodi: Mix Nutritive, 10 v 1, biološko arganovo olje, Ginko olje, biološko ozonizirano olivno olje, oligo-elementi

SPA tretmaji: Fruit of the Groomer linija (premaska, šampon, maska)

Atami linija: ginseng, ginko, white musk šamponi in balzami, relax tablete

Tehnična linija: Purifying detoksična maska in šampon, Šampon z avokadovim oljem, naravno palmovo olje

zzz IMG_1613zzz IMG_1616zzz IMG_1617    zzz IMG_1583  zzz IMG_1593zzz IMG_0161zzz IMG_0819zzz IMG_0818 zzz IMG_0639zzz IMG_0641

zzz IMG_0149zzz IMG_0153