Izobraževanje in strokovno usposabljanje

 

Leta 2005 smo kot prvi v zgodovini Slovenije organizirali prvo strokovno izobraževanje za profesionalne pasje frizerje in negovalce malih živali. Vse od takrat se trudimo, da se nivo znanja v pasjih salonih izboljšuje in dviga na višjo strokovno raven ter s tem pomagamo pri doseganju bolj strokovnega opravljanja dela in storitev. Od leta 2005 smo tudi sestavni del svetovno znane AKADEMIJE Iv San Bernard in s sodelovanjem več kot 20 strokovnjakov iz celotnega sveta širimo in prenašamo znanje naprej. Z našo ekipo mednarodnih šampionov in specialistov z različnih področji striženja in master tehnik oblikovanja izobražujemo s povdarkom na pravilnih tehnikah nege na področju dermatologije, dermakozmetologije in ozonoterapije. Naša AKADEMIJA tako znova in znova dokazuje, da je vodilna na področju pravilne oskrbe za nego malih živali, s produkti prijaznimi do živali in okolja, ter s svojo usmerjenostjo k pravilni uporabi produktov za nego kože in dlake, tehničnim suportom in naprednim izobraževanjem tako lastnikov kot tudi pasjih frizerjev.

» Lepota ne obstaja brez zdravja in zdravje je izraženo skozi lepoto. «

»V znanju je moč.«

Kdo je Mojca Svetličič?
» Pasje nege sem se lotila pri 12 letih. Svoj prvi salon za nego kužkov z imenom Taček sem odprla v Idriji (1998). Leta 1999 sem se vpisala na Fakulteto v Ljubljani – 4 letni univerzitetni študij Zootehnike, v tem času sem opravila prvo specializacijo na temo nega malih živali. Šolanje sem zaključila, kot prva v zgodovini Slovenije, prav s področja profesionalne nege psov in mačk in tako postala univerzitetna diplomirana inženirka zootehnike. Kasneje sem poiskala ustrezno izobraževalno in z referencami preverjeno ustanovo. Teorijo in prakso na temo nega malih živali sem osvojila na svetovno priznani šoli z dolgoletno tradicijo za nego malih živali Iv San Bernard v Italiji, kjer sem po 4 mesecih šolanja in prakse ter po zaključnem izpitu iz teorije in prakse, prejela diplomo pod vodstvom strokovnjakinje Monique Van de Ven in večkratnega svetovnega prvaka v striženju Marca Vaccaronia. Področje pravilne nege in oskrbe malih živali pa me je prevzelo do te mere, da sem želela svoje poznavanje nadgraditi in izpopolniti na vseh področjih. Svoje znanje s področja kozmetologije in dermatologije sem leta 2005 dalje pričela dopolnjevati na svetovno priznani Grooming Akademiji Iv San Bernard, kjer sem pod vodstvom njihove vodje izobraževanja spoznala celoten spekter problematike kopanja in nege malih živali. Moje znanje dermatologije je strokovno dopolnil še dr. vet. Cliff Faver iz Amerike, Arizona, kjer sem uspešno opravila specializacijo iz področja dermatologije. Vsakodnevno z velikim veseljem opravljam omenjeni poklic, se redno udeležujem seminarjev, razstav in svoje znanje krepim tudi na podoročju vzreje in genetike. Za mano je že precejšnja številka pasjih razstav na področju Slovenije in celotne Evrope z zavidljivimi doseženimi rezultati. Prav tako so bogate tudi izkušnje s področja vzreje in genetike iz prve roke, saj sem vzrediteljica že več kot 20 legel. Od leta 2006 organiziramo različne tečaje, seminarje in delavnice v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki s področja nege malih živali. Stalno in tesno sodelujemo tudi s podjetjem Iv San Bernard in njihovo svetovno priznano Grooming Akademijo Iv San Bernard. «

Mojca Svetličič, vodja izobraževanja programa Iv San Bernard Slovenija/Hrvaška (univerzitetna diplomirana inženirka zootehnike – diplomirana na področju poklicne nege malih živali ter specializirana s področja dermatologije, dermakozmetologije ter ozonoterapije)

GROOMER – Negovalec malih živali

Specializiran je za vzdrževanje in ustvarjanje izgleda živali, največkrat psov in mačk. Negovalci oz. frizerji delajo ne le z ljubljenčki, ampak tudi z njihovimi lastniki. Zato je zelo pomembno, da so komunikativni in da znajo razbrati želje strank. Potem jih čaka delo z živaljo, katere karakter morajo prepoznati in jo ustrezno urediti. So tudi tisti, ki v prvi vrsti opazijo zdravstvene probleme živali – predvsem težave s kožo. Znati morajo dobro obvladati žival hkrati pa biti nežni in potrpežljivi. Imeti morajo tudi umetniško žilico, da živalco oblikujejo po predpisanih standardih ali željah lastnikov.

Poklic negovalec psov in mačk ni le psihično ampak tudi fizično zelo naporen. Zato je izredno pomembno, da ga opravljajo na pravi način, tako za živali, kot za človeka. Ko oseba ugotovi, da je primerna za opravljanje tega poklica, je potrebno ustrezno šolanje in usposabljanje. Nega malih živali zahteva izčrpno šolanje. Še po mnogih letih opravljanja tega poklica se učiš in izboljšuješ podrobnosti.

Ker pri nas tovrstne strokovne izobrazbe primanjkuje, sem se na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj s področja Zootehnike, negovanja, razstavljanja in vzreje ter kinologije na splošno odločila, da pomagam vsem željnim znanja s področja profesionalne nege malih živali in delim svoje znanje tudi z njimi. Od leta 2005 organiziramo različne tečaje, seminarje in delavnice v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki s področja nege malih živali.

Stalno in tesno sodelujemo tudi z podjetjem Iv San Bernard iz Italije in njihovo svetovno priznano Grooming Akademijo Iv San Bernard.

Od leta 2005 sem tudi vodja izobraževalnega programa Iv San Bernard Slovenija/Hrvaška.

TEČAJI, SEMINARJI, DELAVNICE: začetni, osnovni, nadaljevalni, profesionalni, specifični ali prilagojeni, sestavljeni iz teoretičnega in praktičnega dela, individulno šolanje, izpopolnjevanje, opravljanje prakse, zaključni izpiti s podelitvijo diplome, certifikacija.

Preverjeno. Z referencami. Od Leta 1998!

***********************************************************************

Za več informacij nas kontaktirajte na:

petvizija@yahoo.com

ali

https://www.facebook.com/petvizija/

https://www.facebook.com/IvSanBernard.SLO.HR/

***********************************************************************

“Z veseljem Vam bomo pomagali in stali ob strani na Vaši novi karierni poti!”

Ekipa AKADEMIJA Pet Vizija